Emekli Ve Hak Sahibi Üyelerimize Ödenecek Kurban Bayramı İkramiyesi

11.05.2018 tarihinde “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu”na, 7143 sayılı “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına İlişkin Kanun” ile 18. madde ilave edilmiştir

5510 sayılı Kanuna eklenen Ek 18. madde ile; SGK emeklilerine bayram ikramiyesi ödenmesi düzenlenmiştir. Ancak bildiğiniz üzere söz konusu yasal düzenlemeye, 506 sayılı Kanunun Geçici 20. maddesi kapsamındaki sandık emeklileri dahil edilmemiştir.

Sandığımız bu düzenlemeye rağmen diğer 506 sayılı Kanunun Geçici 20. maddesi kapsamındaki 16 sandıktan farklı olarak 2018, 2019 ve 2020 yıllarında SGK’nın ödeme yaptığı tüm bayramlarda emeklilerine kendi kaynaklarından bayram ikramiyesi ödemesi yapmıştır. Ancak bayram ikramiyelerinin toplam tutarı T.C Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan talep edilmiş olmasına rağmen Sandığımıza bir ödeme yapılmamıştır.

Bildiğiniz üzere SGK emeklilerine 2020 yılı Kurban bayramında da bayram ikramiyesi ödemesi yapılacaktır. Sandığımız geçen yıllarda olduğu gibi bu bayramda da emeklilerinin yanındaki güç olma sıfatını sürdürerek, siz emeklilerimizi ferahlatmak ve desteklemek amacıyla yine Sandığımızın  kaynaklarından karşılanarak 1.000 TL, bayram ikramiyesi ödenecektir.

Bayram ikramiyesi ödemesi, 01.07.2020 ve 01.08.2020 tarihlerinde aylık alan emeklilerimize 1.000.-TL ve hak sahiplerine aylık hisse oranları tutarında yapılacaktır. Söz konusu ödeme, 01.07.2020 tarihinde aylık alan üyelerimize 29.07.2020 tarihinde ödenecek olup, 01.08.2020 tarihinde aylık alan üyelerimize yapılacak ödemenin tarihi daha sonra duyurulacaktır.

Bilgilerinize sunar, bu vesile ile tüm üyelerimize sağlıklı ve mutlu bayramlar dileriz.

TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
MEMUR VE HİZMETLİLERİ EMEKLİ SAĞLIK YARDIM SANDIĞI VAKFI
YÖNETİM KURULU